Relatie communicatie coaching

Verbeter je communicatie in je relatie en her-ontdek elkaar weer!

  • Je investeert nu en neemt gereedschap mee voor het leven!

Emotionally Focused Couple Therapy (EFT)

Mocht er in de relatie steeds meer onderling onbegrip zijn en heb je het idee niet meer liefdevol en veilig bij elkaar te zijn, dan is deze methode van Sue Johnson een aanrader. 

Het boek ,Houd me vast’, is niet voor niets een bestseller. Ik neem jullie graag mee op pad om samen te achterhalen welke diepere emoties achter jullie gedragingen schuilgaan. 

Te ontdekken wat voor uitwerking jullie gedrag op elkaar heeft.

Door dit van elkaar te zien en begrijpen gaat er vaak een wereld van begrip openen en kan de verbinding weer worden gevoeld.

Verbindende Communicatie (non Violent Communication)

Deze coachingmethode is er op gericht om elkaar te respecteren en empathisch naar elkaar te luisteren. De mooie gedachte dat we elkaar woordeloos begrijpen is helaas zelden het geval. In het begin van de relatie lijkt dit vaak wel zo,  maar na enige tijd  kan er ongemerkt onbegrip komen over bepaalt gedrag en dit kan een verwijdering tot gevolg hebben.

Bij zuivere communicatie geef je elkaar de mogelijkheid om vanuit je behoefte een verzoek te formuleren. Het mooie is, dat zelfs als op een verzoek een negatief antwoord komt,  dit altijd een opening biedt om elkaar beter te gaan begrijpen.

Ook gaan we tijdens de gesprekken meer de diepte in om te achterhalen wat de behoefte achter het gedrag is.

‘Relaties veroorzaken geen pijn of ongeluk, ze brengen alleen de pijn en het ongeluk naar buiten die in jou zitten’
-Eckhart Tolle