Hypnotherapie

  • wil je loskomen van je negatieve oordelen en je positieve gedachten versterken?
  • je zelfvertrouwen vergroten en meer in contact komen met jezelf?
  • wil je stoppen met nagelbijten, te veel eten of drinken?
  • heb je last van angsten?

Hypnotherapie is een afgeleide van hypnose en wordt therapeutisch ingezet om angsten, fobieën, verslavingen en onzekerheden hanteerbaar te maken.

Deze vorm van hypnose is geen slaap, maar een ontspannen rustige staat waarin je beter kunt focussen, waarin je volledig je eigen controle behoudt en niets vergeet van hetgeen er gebeurd.

Tijdens een hypnotherapiesessie hebben we eerst een uitgebreid gesprek waarna je in trance wordt gebracht. Je komt in een diepere laag van ontspannenheid en rust, waardoor je makkelijk tot inzichten en oplossingen kunt komen. Je gaat als het ware in gesprek met je onbewuste denken, het is een ingang tot hetgeen je je niet bewust bent maar eigenlijk wel weet.

Je bent even naar binnen gekeerd, in contact met jezelf.

Ik zal je helpen om negatieve oordelen om te buigen naar positieve, door je positieve suggesties te geven. Hierdoor wordt je geactiveerd om op een andere, positieve manier te denken.

Het enige wat van je gevraagd wordt is motivatie en inzet om veranderingen tot stand te laten komen.

Hypnotherapie is zeer effectief als ondersteuning bij het stoppen met roken, te veel eten en drinken maar werkt ook helend bij angsten en fobieën.