Reiki

In en om ons heen is energie. Soms kan energie in ons lichaam geblokkeerd raken, hetgeen onze gezondheid ondermijnt. 

Reiki is een zachte en liefdevolle manier om energie te laten stromen en jezelf te helen, lichamelijk, emotioneel en spiritueel.  

Werkwijze

Het is een hele oude methode uit Japan. Met je kleding aan ga je liggen op een zachte ondergrond. Door gebruik te maken van de oude techniek wordt er via handen energie in beweging gebracht in je lichaam. Afhankelijk van de keuze beginnen we liggend op je rug en de laatste 10 minuten keer je om naar je buik. Is dit niet comfortabel dan vinden we een andere oplossing. De handen worden in diverse posities op je lichaam gelegd.

Reiki helpt je om energie te laten stromen waardoor je weer in contact komt met je lichaam en signalen vanuit je lichaam gaat herkennen. Je land als het ware in je lichaam waardoor je meer in het hier en nu aanwezig bent. In het hier en nu is waar de kleine geluksmomenten zich afspelen. Door te veel in gedachten te zijn ga je juist voorbij aan de kleine geluksmomenten, waar iedereen juist zo naar op zoek is. 

Veel mensen ervaren na een aantal behandelingen meer innerlijke rust en een groter gevoel van veiligheid doordat de verbinding met jezelf wordt hersteld. Door de verbinding met jezelf te herstellen zal het autonome zenuwstelsel ook meer ontspannen.

Je zal meer in je lichaam komen waardoor je ook de signalen in je lichaam leert kennen. Je kunt daardoor meer op intuïtie gaan vertrouwen, gevoelens en emoties toe laten en daardoor ook meer levensvreugde ervaren. 

Een reiki sessie kan gecombineerd worden met hypnotherapie of met logosynthese. Zie de desbetreffende pagina’s voor meer informatie.