EFT

Er zijn twee methodes die de afkorting EFT gebruiken.

  1. EFT= Emotionally Focused Couples Therapy ( zie relatie therapie)
  2. EFT= Emotional Freedom Therapy (zie onder)

EFT is een methode om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen. Het helpt om remmingen en negatieve emoties in een paar minuten minder sterk te maken.

Deze simpele techniek heeft een sterke invloed op bepaalde hersengebieden en vermindert de te hoge prikkelactiviteit. De EFT punten zijn meridiaan-punten die, door er op te ‘tikken’ , een verandering teweeg brengt op energetisch niveau.  

EFT is toepasbaar bij zowel lichamelijke als emotionele klachten en kan bijna overal uitgevoerd worden, als je maar even de tijd voor jezelf kunt nemen. Een paar minuten kan soms al genoeg zijn! 

Door op bepaalde energiepunten op je lichaam te tikken en daarbij een positieve wens te formuleren, kan je op eenvoudige manier het energetische systeem weer in evenwicht brengen. 

Door te tikken op het moment dat je bv erg gespannen, angstig of verdrietig bent, helpt het om weer grip te krijgen en helder te kunnen waarnemen. De emotionele golf zal snel minder krachtig zijn en daarom is het een fantastisch middel om jezelf te kunnen kalmeren en weer op weg te helpen om je beter te voelen. 

EFT kan als ondersteuning gebruikt worden in het bewustzijnsproces of om blokkades te doorbreken.

De voorloper van EFT is TFT. De manier  van tikken lijkt veel op elkaar alleen wordt er bij deze variant meer gericht getikt op bv angst, depressie, fobie oflichamelijke pijnen. Ook hoeftde client hierbij niet hardop de zinnen te herhalen maar gebeurd het intern.