Burn-out traject

Kom weer in balans met onze holistische benadering 

 

In het hectische leven van vandaag is het niet ongewoon om overweldigd te raken door voortdurende stress, uitputting en een gebrek aan motivatie voor sociale interactie. Herken je deze signalen? Misschien loop je tegen een burn-out aan, of bevind je je er al middenin.

Bij het begin van een uitdagende baan of project voel je je wellicht onoverwinnelijk, vol energie. Dit enthousiasme put echter vaak uit de reserves die je in de loop der tijd hebt opgebouwd. Wanneer deze reserves opraken door langdurige inspanning zonder voldoende rust, treedt er een subtiele verandering op. Wat voorheen moeiteloos ging, wordt vermoeiender en kost meer energie. Dit is een teken dat de balans tussen inspanning en rust verstoord is.

Een burn-out is meer dan slechts “opgebrand” zijn; het is het gevolg van langdurige stress en een verstoord evenwicht in je energiehuishouding. Je raakt uitgeput en hebt geen energie meer om oplossingsgericht te denken of je situatie te veranderen. Je brein krijgt onvoldoende voedingsstoffen en rust, wat kan leiden tot diverse fysieke en mentale symptomen.

Maar er is hoop! Burn-out kan overwonnen en zelfs voorkomen worden. Ben je een harde werker, maak je lange dagen en eis je veel van jezelf? Voel je je regelmatig moe en uitgeblust, alsof je achter de feiten aan loopt? Maak je je zorgen over het behoud van controle? Of heeft je arts een burn-out geconstateerd? Het is tijd om actie te ondernemen, want het wordt niet vanzelf beter.

Onze holistische aanpak omvat onder andere coachingsgesprekken, lichaamswerk en EMDR. Voor het lichaamswerk heb ik een samenwerking met Claus Mullie. 

Neem de eerste stap naar herstel en balans. Je kunt ook contact opnemen met de HR-afdeling van je bedrijf voor mogelijke vergoeding van sessies. Vraag gerust een offerte aan.

Herontdek jouw veerkracht en vind rust in de holistische benadering van een burn-out.

Jouw welzijn verdient de prioriteit.