Therapievormen

Soms zal ik verschillende therapievormen inzetten en dat kan per sessie veranderen. Uiteraard heb je daar zelf ook inspraak in.

  • EFT is een korte en makkelijk te onthouden methode om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen. Het is een methode om remmingen en negatieve emoties in een paar minuten minder sterk te maken. Deze simpele techniek heeft een sterke invloed in bepaalde hersengebieden en vermindert de te hoge prikkelactiviteit. Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Emotional_Freedom_Techniques
  • Hypnotherapie is een afgeleide van hypnose en wordt therapeutisch ingezet om angsten, fobieën, verslavingen en onzekerheden hanteerbaar te maken.Deze vorm van hypnose is geen slaap, maar een ontspannen rustige staat waarin je beter kunt focussen, waarin je volledig je eigen controle behoudt en niets vergeet van hetgeen er gebeurd. Tijdens een hypnotherapiesessie hebben we eerst een uitgebreid gesprek waarna je in trance wordt gebracht. Je komt in een diepere laag van ontspannenheid en rust, waardoor je makkelijk tot inzichten en oplossingen kunt komen. Je gaat als het ware in gesprek met je onbewuste denken, het is een ingang tot hetgeen je je niet bewust bent maar eigenlijk wel weet. Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Hypnotherapie
  • NLP-interventie is erop gericht ongewenste gedragseffecten te verhelpen en te onderzoeken wat de ‘positieve intentie’ van het gedrag was. De cliënt wordt uitgedaagd dit bij zichzelf na te gaan. Het doel is vervolgens om de intentie te behouden (bijvoorbeeld aandacht trekken, willen dat mensen rekening met je houden enzovoorts), maar het gedrag te veranderen, zodanig dat de ongewenste neveneffecten niet optreden. Door je zo bewust te worden van je gedraging en overtuiging, kan dit omgebogen worden naar een nieuw inzicht waardoor je je anders gaat gedragen en daardoor anders in het leven komt te staan. Het kan blokkerende gedachten verminderen en ruimte geven voor nieuwe ervaringen. Zie  https://nl.wikipedia.org/wiki/Neurolinguïstisch_programmeren
  • Logosynthese is een relatief nieuwe methode ontwikkeld in 2005 door Willem Lammers. Het is een hele mooie methode om vastzittende overtuigingen en angsten los te maken. Willem Lammers noemt het vastzittende energie. Door op een eenvoudige wijze met woorden te werken brengen we de vastzittende energie in je lichaam in beweging. Zie voor meer informatie de website van Logosynthese Nederland. 
  • Reiki helpt je om energie te laten stromen waardoor je weer in contact komt met je lichaam en signalen vanuit je lichaam gaat herkennen. Je land als het ware in je lichaam waardoor je meer in het hier en nu aanwezig bent. In het hier en nu is waar de kleine geluksmomenten zich afspelen. Door te veel in gedachten te zijn ga je juist voorbij aan de kleine geluksmomenten, waar iedereen juist zo naar op zoek is. Met je kleding aan ga je liggen op een zachte ondergrond. Door gebruik te maken van de oude Reiki techniek wordt er via handen energie in beweging gebracht in je lichaam.
Gepersonaliseerde geluidsopname

Wil je verandering in je leven aanbrengen, maar (nog) niet van plan om coachingssessies te volgen, dan is een gepersonaliseerde affirmatie opname wellicht iets voor jou. Je vult de onderstaande vragen in en ik maak speciaal voor jou een opname die je per mail ontvangt. Je kunt mij ook een mp3 bestand toesturen als achtergrond muziek.

Prijs voor de eerste opname is € 30,00 mocht je er later nog een andere opname willen dan krijg je 20% korting.

Als je voortdurende stress ervaart, je geen oplossing ziet, je volkomen uitgeput voelt en geen zin hebt in sociale ontmoetingen, dan kan het zijn dat je tegen een burn-out aan loopt, of hebt.

Lees meer –>

Als baby start onze ontwikkeling en persoonlijke groei. Dan komt de weg naar volwassenheid. Die is spannend, maar ook onzeker. We zijn ons steeds meer bewust van onszelf. De zelfkritische ik ontwikkelt zich steeds meer. 

Lees meer –>

Deze coachingmethode is er op gericht om elkaar te respecteren en empathisch naar elkaar te luisteren. De mooie gedachte dat we elkaar woordeloos begrijpen is helaas zelden het geval.

Lees meer –>

Misschien heb je wel eens eerder van de kreet HSP of hoogsensitief gehoord maar weet je nog niet zeker of je hoog sensitief bent of wil je niet in een hokje worden gestopt.

Lees meer –>