Universele Energie

Begin 1980 ben ik gestart met een inwijding Transcendente mediatie (TM). Een prachtige mediatie, maar duur en omgeven door geheimzinnigheid. De mantra mocht bijvoorbeeld niet hardop gezegd worden. Ik heb jarenlang veel plezier gehad aan het beoefenen van TM, maar met de ‘zweverige’ kant (na veel mediteren zou je verlicht worden) had ik niet veel. 

In 1988 kwam ik voor het eerst in aanraking met Reiki.

Op dat moment was ik moeder van 2 kleine kinderen en voor mij was het een hele natuurlijke reactie om mijn hand daar neer te leggen waar zij pijn hadden. Of het nu buikpijn of een geschaafde knie was, ik legde mijn hand er op.

Er lag op een dag ergens een foldertje over Reiki en aankondiging van een lezing met een workshop. Waarom het mijn aandacht trok zou ik niet eens kunnen zeggen, maar ik ging er heen.

De korte introductie maakte mij nieuwsgierig. Na de workshop gedaan te hebben kon ik niet anders dan beamen hoe goed dit voelde en ook hoe natuurlijk.

In dat jaar heb ik een Reiki 1 inwijding ontvangen. De gedachte van het energie doorgeven vond ik plausibel en mooi.  Het enige dat mij tegenstond was de geheimzinnigheid rondom de Reiki inwijding en de enorme bedragen die gevraagd werden voor Reiki 1, 2 en 3.

Het heeft nog vele jaren geduurd, en vele opleidingen, alvorens ik mijzelf echt kon toegeven dat ik wel verder wilde kijken en mij meer gaan verdiepen in het spirituele. Dit werd mede ingegeven omdat ik meerdere malen de opmerking kreeg dat ik bijzonder gaven zou hebben om precies dat te doen en zeggen wat er nodig is tijdens coaching sessies.

Hier moest ik eigenlijk steeds beetje om lachen en ontkende het, omdat ik niets speciaals voelde. Misschien wel vanuit de angst voor het onbekende.

Nu kan ik niet anders dan concluderen dat ik met andere ogen kijk naar het leven, de wetenschappelijke en spirituele benadering hiervan. Dat ons brein zo krachtig is geëvolueerd, dat wij zo veel hebben bereikt op het wetenschappelijke vlak , is natuurlijk prachtig. Wat mij echter steeds meer verbaasde is dat alles wat niet wetenschappelijk te onderbouwen is, direct naar het land der fabeltjes wordt verwezen.  Als we echter terugkijken in de geschiedenis blijkt dat wat 100, 200 en 300 jaar geleden voor waarheid werd gehouden nu ontkracht is doordat er nieuwe methoden zijn ontstaan om onderzoek te doen.

Zou het dan niet kunnen zijn, hetgeen overigens al steeds meer bewezen wordt, dat er meer is dan wat wij met het blote oog kunnen waarnemen? Dat alles om ons heen inderdaad energie is en deze energie ook voelbaar en beïnvloedbaar is.  Door ons brein te volgen willen we voor alles een bewijs, we willen iets begrijpen. Hoe zou het zijn om toe te geven dat niet alles te begrijpen is? Dat we niet alles kunnen bewijzen? Ons brein heeft kaders nodig. We willen dingen afbakenen, dat geeft ons rust en veiligheid. Het niet weten maakt vaak angstig.  Maar als we de kaders loslaten komt er opeens heel veel ruimte.

Ruimte om te vertrouwen op je eigen intuïtief, de controle te nemen over je gedachten en nieuwsgierig te worden. Denk maar aan de kracht van intentie (the secret), de kracht van affirmaties (Louise Hay), De kracht van het NU (Eckart Tolle), synchronisity (Deepak Chopra) en placebo effect van  (zie ook artikel volkskrant)  https://www.volkskrant.nl/wetenschap/placebo-effect-werkt-zelfs-als-mensen-weten-dat-ze-neppillen-slikken~b2449dab/

en het boek Wij zijn de placebo (Dr. Joe Dispenza). Er is natuurlijk nog veel meer, te veel om op te noemen.

Toen ik het willen begrijpen ben gaan loslaten, meer ben gaan vertrouwen op mijn intuïtieve weten,  ging er een nieuwe wereld voor mij open.  De wereld van mogelijkheden in plaats van beperkingen!

Het is mijn passie om mensen mee te nemen naar andere manier van denken, mogelijkheden te omarmen en uit het protectionisme te stappen. Daarom denk ik ook dat de enorme prijzen die gevraagd worden voor o.a.  Reiki 2 en 3 niet meer van deze tijd zijn.

De kracht van energie doorgeven zit in ons allemaal, waarom zou de kennis dan voorbehouden moeten worden voor mensen met veel geld?

Door meer mensen in contact te brengen met de universele energie werken we met zijn allen mee  aan een nieuwe liefdevolle wereld. Of dit nu via meditaties, retraites, yoga, reiki of andere methodes gaat maakt niet uit. Hoe meer het bewustzijn zich opent voor een nieuwe zienswijze hoe meer kans we hebben om een harmonieuze wereld te creëren.

Danielle

24 november 2019